Vertrek goed voorbereid naar het buitenland

Ligt je citytrip naar New York al vast? Trek je met de rugzak door het Rif-gebergte in Marokko? Ben je een fervent wintersporter of ga je een weekje uitblazen op Bali? Vertrek met een gerust gemoed op reis door je grondig voor te bereiden:

  • Heb je de paspoorten van alle gezinsleden?
  • Wat met een internationaal rijbewijs?
  • Zijn je vaccinaties voor het betreffende land in orde?
  • Is je reisapotheek volledig?
  • Kijk na of je ziekenfonds een tussenkomst voorziet als je ter plaatse medische zorgen moet ondergaan. Neem contact op met je mutualiteit om de lijst met landen te raadplegen, waarmee het ziekenfonds een overeenkomst heeft afgesloten.
  • Heb je een privé-reisbijstandsverzekering?
  • Is er bij ziekte of pech een tussenkomst vanuit je collectieve hospitalisatieverzekering, of voorziet je werkgever een bijkomende bijstandsverzekering Assi-Link of Assi-Link+?

Hospitalisatieverzekering

De terugbetalingsvoorwaarden bij hospitalisatie in het buitenland verschillen van polis tot polis en zijn vaak afhankelijk van het land waar je op reist bent. Afhankelijk van je polis zijn ook de voor- en nabehandelingskosten van een ernstige ziekte gedekt in het buitenland.

Assi-Link

Heb je dringend praktische bijstand nodig, maar je bent op een ander continent of in een andere tijdzone? Als je aangesloten bent via Assi-Link, staan deze diensten 24/7 tot jouw beschikking.

Repatriëring
Als je gezondheid geen normale terugreis toelaat, voorziet Assi-Link de repatriëring naar huis of naar het meest geschikte ziekenhuis in jouw buurt. Dit transport gaat via (ambulance)vliegtuig, ziekenwagen of eender welk ander geschikt vervoermiddel. Misschien wel via een muilezel in het Rif-gebergte? Daarnaast vergoedt Assi-Link het verlengde verblijf of de repatriëring van je gezinsleden.

Bijstand bij hospitalisatie in het buitenland
Assi-Link komt tussen in vervoerskosten naar het plaatselijke ziekenhuis, of naar de lokale geneesheer. Voor de opnamekosten zelf kan je terecht bij je mutualiteit en Vanbreda Risk & Benefits.

Medische kosten in het buitenland
Assi-Link is een aanvulling op je gezondheidsverzekering. Voor de medische kosten doe je aangifte bij Vanbreda en check je de voorwaarden van je hospitalisatieverzekering.

Bijstand bij opname in het binnenland
Ook bij een ziekenhuisopname in België, kan je op Assi-Link rekenen. Assi-Link regelt onder meer gezinshulp, kinderopvang en de zorgen voor je huisdier. Bovendien dekt deze polis de vervoerskosten van en naar het ziekenhuis. Laat zelfs je boodschappen bezorgen tijdens je herstel.

Assi-Link+

De waarborg van Assi-Link+ voorziet bovendien:

Bijstand bij overlijden in het buitenland
Bij het overlijden van een verzekerde is er bijstand voorzien. Wij brengen je gezinsleden ter plaatse en zorgen dat het stoffelijk overschot naar België worden overgebracht.

De regeling van medische kosten.
Assi-Link+ staat in voor de rechtstreekse afhandeling van uw medische kosten.

Als je gezondheidsverzekering geen Assi-Link of Assi-Link+ omvat, kan je een persoonlijke reisverzekering afsluiten via MyVanbreda.