Wat met mijn wachtpolis als ik van werkgever verander?

Indien je van werkgever verandert, hoef je je dankzij de wachtpolis in geen geval zorgen te maken over jouw hospitalisatieplan. Stel dat je nieuwe werkgever bijvoorbeeld geen collectief hospitalisatieplan aanbiedt aan zijn werknemers. In dat geval kun je jouw wachtpolis activeren door deze om te zetten naar een individueel hospitalisatieplan. De premie die je dan zal betalen, zal berekend worden op basis van jouw leeftijd bij onderschrijving van de wachtpolis.

Als je echter later opnieuw van werkgever verandert en de kans krijgt om opnieuw te genieten van een collectief hospitalisatieplan, dan kun je jouw individueel hospitalisatieplan desactiveren en opnieuw omzetten naar de wachtpolis. Bij toekomstige activaties van jouw wachtpolis blijf je bovendien genieten van de verlaagde premie die berekend wordt op basis van jouw oorspronkelijke leeftijd op het moment dat jij de wachtpolis onderschreven hebt.

Heeft je nieuwe werkgever wel een hospitalisatieplan, dan kun je gewoon de wachtpolis in stand houden en blijf je genieten van de lage instapleeftijd.

-->