Hoe dien ik kosten van de ziekenwagen in?

Wanneer je hospitalisatie is aanvaard door Vanbreda, worden kosten voor dringend medisch vervoer meestal ook terugbetaald. Afhankelijk van je polis zijn er bijkomende voorwaarden, zoals een maximumbedrag dat je verzekering per jaar terugbetaalt. Om na te kijken of er een terugbetaling mogelijk is en hoe, bekijk je best je polisvoorwaarden.

Wanneer je de factuur van de ziekenwagen ontvangt zijn er twee mogelijkheden:

  1. De terugbetaling van de mutualiteit is nog niet in rekening gebracht. In dat geval betaal je de factuur, en bezorg je de originele factuur aan de mutualiteit. Achteraf bezorg je ons een kopie van deze factuur samen met het kwijtschrift van de mutualiteit waarop duidelijk het bedrag vermeld staat dat de mutualiteit aan jou terugbetaalde.
  2. De terugbetaling van de mutualiteit is al in rekening gebracht. Je ontvangt een factuur met aftrek van de wettelijke tussenkomst en het restbedrag ten laste van de patiƫnt. Je betaalt de factuur en bezorgt de volledige factuur met detailberekening aan ons.

Wij kijken na of er een tussenkomst mogelijk is volgens de polisvoorwaarden. We bezorgen je een afrekening en storten het bedrag op je rekening.

-->