Hoe dien ik kwijtschriften van de mutualiteit in?

Voor ambulante consultaties bij je arts, kinesist of andere zorgverstrekkers:

  • Optie 1: Je krijgt een getuigschrift voor verstrekte hulp. Dit originele document bezorg je aan je mutualiteit om hun tussenkomst te verkrijgen.
  • Optie 2: Je arts of zorgverstrekker werkt digitaal. Dan wordt je getuigschrift voor verstrekte hulp rechtstreeks en elektronisch naar je mutualiteit verstuurd. Je ontvangt dan geen getuigschrift meer.

Bezorg ons de individuele kwijtschriften per prestatie. Overzichtslijsten kunnen we niet aanvaarden. Het kwijtschrift is een gestandaardiseerd document dat je mutualiteit opstelt met de details van hun terugbetalingen. Je ontvangt het kwijtschrift automatisch van je mutualiteit. Heb je het kwijtschrift niet ontvangen? Vaak kan je het kwijtschrift downloaden via je online account of vraag het op bij je mutualiteit.

Heb je meer betaald dan het bedrag dat op je kwijtschrift staat? Bezorg ons dan ook een betalingsbewijs opgesteld door de arts of zorgverstrekker met bevestiging van het exacte betaalde bedrag. Wij kijken na of er een tussenkomst mogelijk is volgens de polisvoorwaarden. We bezorgen je een afrekening en storten het bedrag op je rekeningnummer.

-->