Hoe verloopt de terugbetaling van mijn ziekenhuiskosten?

Met Medi-Link

  1. Je doet aangifte van je opname via het formulier, of via de app.
  2. Wanneer je aangifte aanvaard is, ontvang je van ons een 010-nummer. Dit nummer geef je door aan de ziekenhuisbalie wanneer je je inschrijft in het ziekenhuis. Wanneer dit 010-nummer correct gekoppeld werd, bezorgt het ziekenhuis de opnamefactuur (dagopname of met overnachting) digitaal en automatisch aan Vanbreda. Op dat moment krijg je van het ziekenhuis een verpleegnota. Daarop staat duidelijk dat je op dat moment niets moet betalen.
  3. Na ongeveer 2 tot 3 maanden verstuurt het ziekenhuis een opnamefactuur.
  4. Vanbreda betaalt de factuur rechtstreeks en integraal aan het ziekenhuis. Op dat moment krijg je een gedetailleerde afrekeningsnota met een overzicht van alle kosten die niet gedekt zijn. Die kosten betaal je terug aan Vanbreda.
  5. Na de afrekening van de hospitalisatiefactuur, dien je eventuele ambulante kosten in uit de pré-postperiode van je opname.

Zonder Medi-Link

  1. Je doet aangifte van je opname via het formulier, of via de app. Indien je dossier aanvaard wordt, maar je Medi-Link niet kan gebruiken, hoef je op dat moment niets te doen.
  2. Je ontvangt thuis een hospitalisatiefactuur na 2 tot 3 maanden.
  3. Betaal de hospitalisatiefactuur aan het ziekenhuis.
  4. Bezorg de volledige hospitalisatiefactuur (voor dagopname of met overnachting), inclusief de detailberekening van de kosten. Wij berekenen de tussenkomst volgens je polisvoorwaarden. Bezorg ons ook de ambulante kosten uit de pré-postperiode van je opname.
  5. Je ontvangt een afrekeningsnota, en we storten het bedrag op je rekening.
-->